mijn persoonlijke coacH
ook jouw coach

Counselingspraktijk Let's Me

Wat doet een counselor?

Counselor betekent letterlijk "raadgever". Deze betekenis klopt echter niet want een counselor geeft geen raad maar is een vertrouwenspersoon die in  oprecht contact ruimte biedt aan de ander om tot eigen inzichten en antwoorden te komen. Het verminderen van lijden is een belangrijke dimensie van counseling maar ook het versterken van zingeving en vergroten van welbevinden.


Heb je het idee dat je jezelf voorbij rent of kom je niet meer vooruit? Is het leven even zwaarder dan je gewend bent?

Er zijn zoveel oorzaken die schuld zijn aan deze gevoelens. Vaak zijn ze aan iets of iemand te herleiden maar het komt ook voor dat de oorzaak nog niet bekend is.
Ik ga samen met jou op zoektocht waarin jij de hoofdrol speelt en zelf de oplossing zult vinden.

In de praktijk wordt counseling afgewisseld met coaching of coaching afgewisseld met counseling. Omdat elk traject uniek is er geen vooropgesteld sturend protocol of stappenplan. Ik sluit aan bij wat de client nodig heeft in het moment. 

Wie ben ik?

Ik ben Alette met jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen.
Als dierenvriend en ook beroepsmatig onderweg met dieren kwam ik na het zoveelste overlijden tot de ontdekking dat nabestaanden van een (huis)dier nergens terecht kunnen met hun verdriet.
Dit moet toch anders?
Ik ben mij gaan verdiepen in de richting van rouwbegeleider en kwam uit op rouwcounselor. Echter, zonder ervaring op het vlak van counseling ging dit niet. Dus, eerst mijn studie counselor afgerond en daarna de studie rouwcounselor.
In de tussentijd zoveel ervaring opgedaan dat het niet alleen gebleven is bij hulp bij rouwverwerking na het overlijden van een (huis)dier maar ook na overlijden van een dierbare. Ook algemene counselingstrajecten zijn succesvol afgesloten. Hierdoor ben ik zo enthousiast geraakt van counseling dat het diploma stress en burn-out counselor ook behaald is.
Waarom counseling? Counseling is een non-directieve manier van hulp verlenen. Jij gaat zelf, samen met mij, op zoek naar de oplossing. Ik begeleid jou in dit proces maar bepaal niet wat je MOET doen. Hierdoor is het voor jou ook makkelijker om het traject vol te houden omdat niet iemand anders jou vertelt wat je moet doen. Misschien sta je daar wel zelf niet achter.
Counseling is een laagdrempelige vorm van hulpverlening. Een counselor begeleidt mensen bij het scheppen van helderheid in hun gedachten en gevoelens en geeft de ruimte om beslissingen te nemen en het leven een andere wending te geven.
Dit soort hulpverlening sprak mij heel erg aan. Je bent dan een begeleider voor diegene die het echt wil en niet afwachtend of ongemotiveerd is.
Het zelf oplossen (door de client) van het bestaande probleem en de verandering van de persoon tegenover mij geeft heel veel voldoening. Het resultaat zal ook langer, zo niet blijvend zijn.